Preview

Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies

Advanced search

Тhe effectiveness of extruding the poly-cereal mixtures

https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-2-13-16

Abstract

The article presents the results of studies about the effectiveness of extruding the floury polycereal mixtures; obtained dependence of the operating parameters of the process on the variable rotation frequency of extruder’ auger and humidity value of extruded poly-cereal mixture. The obtained results have practical significance in the construction of the technological scheme of food production of high readiness.

About the Authors

A. A. Ospanov
Казахский нац. агр. ун-т
Kazakhstan
профессор, кафедра технологии продовольственных продуктов и пищевая безопасности, г. Алматы


A. K. Timurbekova
Казахский нац. агр. ун-т
Kazakhstan
доцент, кафедра технологии продовольственных продуктов и пищевая безопасности, г. Алматы


N. Zh. Muslimov
АО "Казахстанский центр модернизации и развития жилищно-коммунального хозяйства"
Kazakhstan
менеджер, департамент научно-технической политики и нормирования, г. Астана


References

1. Платов К.В. Научное обеспечение процесса получения зерновых палочек на одношнековом экструдере: Дисс…канд. техн. наук. - Воронеж, 2004.

2. Оспанов, А.А. Пути повышения конкурентоспособности крупяной промышленности [Текст] / А.А. Оспанов, Н.Ж. Муслимов, Г.Б. Джумабекова [и др]. // Аналитический обзор. – Астана: ЦНТИ, 2006. – 42 с.


Review

For citations:


Ospanov A.A., Timurbekova A.K., Muslimov N.Zh. Тhe effectiveness of extruding the poly-cereal mixtures. Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies. 2012;(2):13-16. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-2-13-16

Views: 474


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2226-910X (Print)
ISSN 2310-1202 (Online)