Preview

Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies

Advanced search

Kinetics of microwave drying of apples

https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-2-40-42

Abstract

The influence of main technological parameters was studied as a result of research of microwave drying of apples and the analysis of kinetic regularity of the process was performed.

About the Authors

G. V. Kalashnikov
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation
профессор, кафедра технической механики


E. V. Litvinov
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation
аспирант, кафедра технической механики


References

1. Справочник технолога пищеконцентратного и овощесушильного производства [Текст] / В. Н. Гуляев, Н. В. Дремина, З. А. Кац [и др]; под ред. В. Н. Гуляева. – М.: Легкая и пищевая пром-ть, 1984. – 488 с.

2. Лыков, А.В. Теория сушки [Текст] / А.В. Лыков. – М.: Энергия, 1968. – 472 с.

3. Калашников, Г.В., Физическая модель гидратации и сушки плодоовощного сырья [Текст] / Г.В. Калашников, Е.В. Литвинов // Материалы XLIX отчетной конференции преподавателей и научных сотрудников ВГТА за 2010 год: В 3 ч. Ч.2. - Воронеж, 2011.- С. 145.


Review

For citations:


Kalashnikov G.V., Litvinov E.V. Kinetics of microwave drying of apples. Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies. 2012;(2):40-42. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-2-40-42

Views: 526


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2226-910X (Print)
ISSN 2310-1202 (Online)