Preview

Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies

Advanced search

DEVELOPMENT OF THE MODULE OF OPTIMIZATION OF COMPOUNDINGS OF FOOD PRODUCTS AS A PART OF THE AUTOMATED INFORMATION SYSTEM

https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-3-59-64

Abstract

Formulate the problem of multicriteria optimization formulations of food products with a complex composition of raw materials and developed an algorithm for its solution. The description of the module optimization formulations in the automated information system. Shows examples of solutions of multicriteria optimization problem formulation honey paste, meat pies and cheese products.

About the Authors

S. I. Dvoretsky
Тамбов. гос. техн. ун-т
Russian Federation


E. I. Muratova
Тамбов. гос. техн. ун-т
Russian Federation


S. G. Tolstykh
Тамбов. гос. техн. ун-т
Russian Federation


S. S. Tolstykh
Тамбов. гос. техн. ун-т
Russian Federation


References

1. Муратова, Е.И. Автоматизированное проектирование сложных многокомпонентных продуктов питания [Текст]: учебное пособие / Е.И. Муратова, С.Г. Толстых, С.И. Дворецкий, О.В. Зюзина, Д.В. Леонов. – Тамбов: ТГТУ, 2011. – 80 с.

2. Дворецкий, С.И. Автоматизированная информационная система для расчета и оптимизации рецептур многокомпонентных пищевых систем [Текст] / С.И. Дворецкий, Е.И. Муратова, С.Г. Толстых // Автоматизация и современные технологии. – 2012. – № 4. – С. 33-40.

3. Свидетельство о регистрации программ для ЭВМ № 2009616582 от 26.11.2009. Расчет однофазных рецептур кондитерских изделий / Толстых С.C. Толстых С.Г., Муратова Е.И., Донских Н.В.

4. Муратова, Е.И. К решению задачи разработки оптимального состава сложных многокомпонентных пищевых систем [Текст] / Е.И. Муратова, С.С. Толстых, С.Г. Толстых, Д.В. Леонов // Математические методы в технике и технологиях: сб. тр. 23-й Международной научной конференции (ММТТ-23). – Белгород, 2010. – С. 56-59

5. Соболь, И.М. Выбор оптимальных параметров в задачах со многими критериями [Текст]: учебное пособие / И. М. Соболь, Р. Б. Статников. - М.: Дрофа, 2006. – 176 с.


Review

For citations:


Dvoretsky S.I., Muratova E.I., Tolstykh S.G., Tolstykh S.S. DEVELOPMENT OF THE MODULE OF OPTIMIZATION OF COMPOUNDINGS OF FOOD PRODUCTS AS A PART OF THE AUTOMATED INFORMATION SYSTEM. Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies. 2012;(3):59-64. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-3-59-64

Views: 452


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2226-910X (Print)
ISSN 2310-1202 (Online)