Preview

Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies

Advanced search

CHOICE OF OPTIMUM LOADING OF SUBLIMATOR ON SIZE OF SPECIFIC POWER INPUTS AT VACUUM AND FREEZE-DRYING OF INULINASE ENZYME PREPARATION

https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-1-16-21

Abstract

The technics and a technique of experiment on studying kinetic laws of periodic process vacuum and freeze-drying of a fermental preparation inulinase is stated and the algorithm of a choice of optimum loading sublimator on the minimum size of specific power inputs is offered.

About the Authors

A. A. Shevtsov
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation


I. V. Mazhulina
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation


References

1. Камовников, Б. П. Вакуум-сублимационная сушка пищевых продуктов [Текст] / Б. П. Камовников, Л. С. Малков, В. А. Воскобойников. -М.: Агропромиздат, 1985. – 288 с.

2. Антипов, С. Т. Моделирование процессов вакуум-сублимационной сушки материалов с развитой поверхносью тепло- и массообмена и с различными источниками энергоподвода [Текст]/ С. Т. Антипов, А. И. Шашкин, С. В. Шахов, В. Б. Черных, Т. И. Некрылова:-Воронеж: гос. технол. акад. Воронеж; 2011. – 168 с.

3. Жеребцов, Н. А. О механизме расщепления β-2,1-фруктозных связей в инулине инулазой Aspergillus awamori 2250 [Текст] / Н. А. Жеребцов, О. С. Корнеева, Т. Н. Тертычная // Биохимия. – 1995. –Т. 60. Вып. 10. – С. 1580- 1588.

4. Шевцов, А. А. Методология выбора оптимальных решений сублимационной сушки ферментного препарата инулазы Aspergillus awamori 2250 [Текст] / А. А. Шевцов, И.В. Мажулина // материалы Междунар. науч.-техн. интернет-конф. «Энергосберегающие процессы и аппараты в пищевых и химических производствах». - Воронеж, 2011. – С. 230-234.

5. Шахов, С.В. Анализ проблем математического моделирования процессов вакуум-сублимационной сушки [Текст] / С.В. Шахов // вестник ВГТА. -2005. - № 6.


Review

For citations:


Shevtsov A.A., Mazhulina I.V. CHOICE OF OPTIMUM LOADING OF SUBLIMATOR ON SIZE OF SPECIFIC POWER INPUTS AT VACUUM AND FREEZE-DRYING OF INULINASE ENZYME PREPARATION. Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies. 2012;(1):16-21. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-1-16-21

Views: 517


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2226-910X (Print)
ISSN 2310-1202 (Online)