Preview

Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies

Advanced search

Investigation of adhesive properties of powdered products

https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-2-141-143

Abstract

Based on the results of experimental studies established the force of adhesion between particles of different food dust, as well as between dust particles and the metal surface, have different schego-purity processing. It is established that the force of adhesion to steel surfaces vary depending on the purity of the steel surface-processing. Maximum adhesion is observed at 7 - 8 grade purity-formed metal processing.

About the Authors

E. A. Rudyka
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation
доцент, кафедра инженерной экологии и техногенной безопасности


P. S. Bredikhin
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation
аспирант, кафедра инженерной экологии и техногенной безопасности


I. N. Matyushchenko
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation
доцент, кафедра инженерной экологии и техногенной безопасности


O. A. Semenikhin
Воронеж. гос. технич. ун-т
Russian Federation
доцент, кафедра промышленной экологии и безопасности жизнедеятельности


References

1. Зимон, А. Д. Адгезия пыли и порошков [Текст] / А.Д. Зимон. - М.: Химия, 1976. - 431 с.

2. Зимон, А. Д. Аутогезия сыпучих материалов [Текст] / А.Д. Зимон, Е.И Андрианов. - М.: Металлургия, 1978. - 287 с.

3. Тищенко, Т. С. Адгезия тонкодисперсных порошкообразных материалов в центробежных циклонах и их улавливание [Текст] / Т.С. Тищенко. - Киев, 1989. - 14 с.


Review

For citations:


Rudyka E.A., Bredikhin P.S., Matyushchenko I.N., Semenikhin O.A. Investigation of adhesive properties of powdered products. Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies. 2012;(2):141-143. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-2-141-143

Views: 551


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2226-910X (Print)
ISSN 2310-1202 (Online)