Preview

Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies

Advanced search

Preparation of the extractant for the process of diffusion of sucrose by electrochemical activation

https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-2-144-148

Abstract

Study of influence of preparation of the extractant for the diffusion extraction of sugar fromthe tortoise chips. Research of an opportunity of application of electrochemical activation for the preparation of the extractant and selection of optimal processing conditions.

About the Authors

V. A. Golybin
Воронеж. ун-т инж. технол.
Russian Federation
профессор, кафедра технологии сахаристых веществ


N. G. Kulneva
Воронеж. ун-т инж. технол.
Russian Federation
профессор, кафедра технологии сахаристых веществ


V. A. Fedoruk
Воронеж. ун-т инж. технол.
Russian Federation
доцент, кафедра технологии сахаристых веществ


References

1. Сапронов, А.Р. Технология сахарного производства [Текст] / А.Р. Сапронов, 2-е изд., исправл. и доп. - М: Колос, 1999. - 495 с.

2. Кульнева, Н.Г. Электротехнологии в производстве сахара: монография [Текст] / Н.Г. Кульнева, В.А. Голыбин, В.А. Федорук. - Воронеж, 2007. -236 с.

3. Патент № 2235132 Российская Федерация. Устройство для электрохимической очистки жидкости [Текст] / Голыбин В.А., Кульнева Н.Г., Федорук В.А.; заявлено 21.04.2003, опубл. 27.08.2004, Бюл. № 24.

4. Патент № 2260622 Российская Федерация. Способ получения диффузионного сока [Текст] / Голыбин В.А., Кульнева Н.Г., Федорук В.А; заявлено 08.12.2003. Опубл. 20.09.2005, Бюл. № 26.

5. Патент № 2264470 Российская Федерация Способ получения диффузионного сока [Текст] / Голыбин В.А., Кульнева Н.Г., Федорук В.А. Заявлено 04.03.2004. Опубл. 20.11.2005, Бюл. № 32.

6. Голыбин, В.А. Использование электрического поля в сахарном производстве [Текст] / В.А. Голыбин, Н.Г. Кульнева, В.А. Федорук // Материалы Международной научно-практической конференции «Стратегия развития свеклосахарного комплекса России». – Курск, 2007. – С. 53-55

7. Белостоцкий, Л. Г. Подготовка питательной воды для экстрагирования [Текст] / Л. Г. Белостоцкий, В. М. Милькевич // Сахарная промышленность. - 2000. - № 3. – С. 13-15.

8. Голыбин, В.А. Выбор рациональных условий подготовки питательной воды для экстрагирования сахарозы [Текст] / В.А. Голыбин, Н.Г. Кульнева, В.А. Федорук // Сборник научных трудов участников VII ежегодной научно-практической конференции «Энерго- и ресурсосберегающие технологии сахарного производства». – Москва, 2007. – С. 69-74.


Review

For citations:


Golybin V.A., Kulneva N.G., Fedoruk V.A. Preparation of the extractant for the process of diffusion of sucrose by electrochemical activation. Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies. 2012;(2):144-148. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-2-144-148

Views: 511


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2226-910X (Print)
ISSN 2310-1202 (Online)