Preview

Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies

Advanced search

Preparation of biomass starter cultures for biotechnological рroductions

https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-2-149-151

Abstract

Studying of preparation methods influence for beet shavings and waters to the extraction process with application of different reagents (aluminum sulfate, bentonite and gypsum) to produce the electrochemically activated solutions on quality indicators of sugar beet produced juice.

About the Authors

D. A. Kiselev
Воронеж. ун-т инж. технол.
Russian Federation
кафедра технологии сахаристых веществ


P. V. Shuvaev
Воронеж. ун-т инж. технол.
Russian Federation
кафедра технологии сахаристых веществ


E. A. Motina
Воронеж. ун-т инж. технол.
Russian Federation
профессор, кафедра технологии сахаристых веществ


O. S. Korneeva
Воронеж. ун-т инж. технол.
Russian Federation
кафедра технологии сахаристых веществ


References

1. Машенцева, Н.Г. Функциональные стартовые культуры в мясной промышленности [Текст] / Н.Г. Машенцева, В.B. Хорохольский. - М.: ДеЛи принт, 2008. - 336 с.

2. Антипова, Л. В. Прикладная биотехнология [Текст]: учеб. пособие / Л. В. Антипова, И. А. Глотова, А. И. Жаринов. – Воронеж, 2000. - 332 с.

3. Бабьева, И. П. Биология дрожжей [Текст] / И. П. Бабьева, И. Ю. Чернов. - М: Товарищество науч. изд. КМК, 2004. - 221 с.

4. Жаринов, А. И. Пищевая биотехнология [Текст] / А. И. Жаринов. – М., 2007 - 476 с.

5. Костенко, Ю.Г. Новый бактериальный препарат - основа ускоренной технологии производства сырокопченых колбас [Текст] / Ю.Г. Костенко, Г.И. Солодовникова, Г.А. Кузнецова, В.А. Самойленко // Мясная индустрия. – 1997. - № 1. - С. 9-10.

6. Рогов, И. А. Химия пищи. Принципы формирования качества мясопродуктов [Текст] / И. А. Рогов, А. И. Жаринов, М. П. Воякин. - СПб.: Изд-во РАПП, 2008. -338 с.

7. Ганина, В.И. Пробиотики. Назначение, свойства и основы биотехнологии [Текст] / В.И. Ганина. - М.: МГУПБ, 2001. - 169 с.


Review

For citations:


Kiselev D.A., Shuvaev P.V., Motina E.A., Korneeva O.S. Preparation of biomass starter cultures for biotechnological рroductions. Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies. 2012;(2):149-151. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-2-149-151

Views: 464


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2226-910X (Print)
ISSN 2310-1202 (Online)