DEVELOPMENT OF THE EFFECTIVE METHOD FOR THE EXTRACTION OF SUCROSE
https://doi.org/10.20914/2310-1202-2014-1-181-184
Abstract
About the Authors
N. G. KulnevaRussian Federation
Professor
Department of fermentation and sugar industries technology
M. V. Zhuravlev
Russian Federation
graduate
Department of fermentation and sugar industries technology
phone (473) 255-07-51
K. A. Paramonova
Russian Federation
student
Department of fermentation and sugar industries technology
References
1. Голыбин В.А., Фурсов В.М., Зелепукин Ю.И., Кульнева Н.Г. и др. Водное хозяйство сахарных заводов: учеб. пособие. Воронеж: ВГТА, 2009. 124 с. Golybin V.A., Fursov V.M., Zelepukin Iu.I., Kulneva N.G. et al. Vodnoe khoziaistvo sakharnykh zavodov [Water management of sugar factories]. Voronezh, 2009. 124 p. (In Russ.).
2. Кульнева Н.Г., Журавлев М.В., Шматова А.И., Воронина И.С. Выбор оптимальных параметров предварительной обработки свекловичной стружки перед экстрагированием // Новое в технике и технологии функциональных продуктов питания на основе медико- биологических воззрений: Материалы III Международной научно-технической конференции. Воронеж: ВГУИТ, 2013. С. 340-342. Kulneva N.G., Zhuravlev M.V., Shmatova A.I., Voronina I.S. Selection of optimal parameters of preprocessing of beet chips before extraction. Novoe v tekhnike i tekhnologii i funktsional’nykh produktov pitaniia na osnove medicobiologicheskikh vozzrenii: materialy III mezhdunarodnoi nauchno-tekhnicheskoi [New in engineering and technology of functional foods on the basis of biomedical views: materials of the iii international scientific and technical conference]. Voronezh, VSUET, 2013. pp.340-342. (In Russ.).
3. Колесников В. А., Нечаев Ю.Г. Теплосиловое хозяйство сахарных заводов. М.: Пищевая промышленность, 1980. 392 с. Kolesnikov V.A., Nechaev Iu.G. Teplosilovoe khoziaistvo sakhrnykh zavodov [Heat power of farming sugar refineries]. Moscow, Pishchevaia promyshlennost’,1980. 392 p. (In Russ.).
4. Кульнева Н.Г., Журавлев М.В., Авилова Е.В., Воронина И.С. Разработка способа обработки свекловичной стружки перед экстрагированием // Российская наука глазами молодых исследователей: опыт и инновации: Материалы Всероссийской студенческой научно-практической конференции. Мичуринск, 2013. С.134 -138. Kulneva N.G., Zhuravlev M.V., Avilova E.V., Voronina I.S. Development of method of beet chips processing before extraction. Rossiiskaia nauka glazami molodykh issledovatelei: opyt i innovatsii: materialy Vserossiiskoi studencheskoi nauchno-prakticheskoi konferentsii [Russian science by the eyes of young researchers: experience and innovation: materials of All-Russian student scientific conference]. Michurinsk, 2013. pp. 134-138. (In Russ.).
5. Сапронов А.Р. Технология сахарного производства. М.: Колос, 1999. 495 с. Sapronov A.R. Tekhnologiia sakharnogo proizvodstva [Sugar production technology]. Moscow, Kolos, 1999. 495 p. (In Russ.).
6. Журавлев М.В. Энергосберегающая технология извлечения сахарозы из свеклы в сахарном производстве // Фундаментальные исследования. 2013. № 11. С. 1582-1587. Zhuravlev M.V. Energy-saving technology of extraction of sucrose from beet in the sugar production. Fundamental’nye issledovaniia. [Fundamental researches], 2013, no. 11, pp. 1582- 1587. (In Russ.).
Review
For citations:
Kulneva N.G., Zhuravlev M.V., Paramonova K.A. DEVELOPMENT OF THE EFFECTIVE METHOD FOR THE EXTRACTION OF SUCROSE. Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies. 2014;(1):181-184. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2310-1202-2014-1-181-184