Preview

Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies

Advanced search

DRYING OF INVALUABLE PRODUCTS OF CUTTING OF FISHES BY MANUFACTURE OF DRY BASES FOR BROTHS, SOUPS AND SAUCES OF FAST PREPARATION

https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-3-12-15

Abstract

On the basis of experimental researches drying curves are constructed, modes of drying of invaluable products of cutting of fishes are proved. Low temperature modes and a short cycle of drying allows to receive dry bases with high extraction Singular extraction Plural extractionsability, applicable for preparation of broths, soups and sauces of fast preparation

About the Authors

L. V. Antipova
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation


J. N. Vorontsova
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation


A. Ju. Baranov
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation


E. V. Budantsev
Московский. гос. ун-т прикл. биотех.
Russian Federation


References

1. Антипова, Л.В. Рыбоводство. Основы разведения, вылова и переработки рыб в искусственных водоемах [Текст]: учебное пособие / Л.В. Антипова, О. П. Дворянинова, О. А. Василенко. – СПб.: ГИОРД, 2009. – 472 с.

2. Палагина, В.М. Продукты функционального питания на основе вторичного сырья рыбопереработки [Текст] / В.М. Палагина, О.В. Волошина, А.А. Набокова, Ю.В. Приходько, М.Ф. Ростовская // Рыбная промышленность. - 2005. - № 1. − С. 28-30.

3. Семенов, Г.В. Вакуумное обезвоживание жидких и пастообразных материалов [Текст] / Г.В. Семенов, Е.В. Буданцев, М.С. Булкин, А.Л. Зленко // Труды международного научно-технического семинара «Актуальные проблемы сушки и термовлажностной обработки материалов». – Воронеж: ВГЛТА, 2010. - С. 186-191.

4. Антипов, С.Т. Способ автоматического управления процессом сушки дисперсных материалов [Текст] / С.Т. Антипов, А.В. Журавлев, И.М. Черноусов, А.Ю. Баранов // Вестник ВГТА. - 2008. -№ 2. -С. 75-78.


Review

For citations:


Antipova L.V., Vorontsova J.N., Baranov A.J., Budantsev E.V. DRYING OF INVALUABLE PRODUCTS OF CUTTING OF FISHES BY MANUFACTURE OF DRY BASES FOR BROTHS, SOUPS AND SAUCES OF FAST PREPARATION. Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies. 2012;(3):12-15. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-3-12-15

Views: 441


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2226-910X (Print)
ISSN 2310-1202 (Online)