Preview

Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies

Advanced search

Research of fermented mash process in manufacture of strong alcoholic drinks with application of various microorganisms

https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-2-105-109

Abstract

Studying of strong alcoholic drinks manufacture processes. Research of application possibility of various kinds of yeast.

About the Authors

G. V. Agafonov
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation
профессор, кафедра технологии бродильных производств и виноделия


I. V. Novikova
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation
доцент, кафедра технологии бродильных производств и виноделия


A. N. Yakovlev
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation
доцент, кафедра технологии бродильных производств и виноделия


A. V. Korostelev
ООО «Объединенные частные пивоварни»
Russian Federation
доцент


References

1. Ли, Э. Спиртные напитки: особенности брожения и производства [Текст] / Э. Ли, Дж. Пиготт. – Профессия, 2006. –564 с.

2. Whisky. Technology, Production and Marketing // Edited by: Inge Russell, Graham Stewart, Charlie Bamforth. – Elsevier, 2003. – Р. 350.

3. Грачёв, Ю.П. Математические методы планирования экспериментов. [Текст] / Ю.П. Грачёв, Ю.М. Плаксин. – М.: ДеЛи принт, 2005. – 296 с.

4. Панфилов, В.А. Фундаментальная наука и пищевые технологии будущего [Текст] / В.А. Панфилов // Вестник ВГУ. Серия: Процессы и аппараты пищевых производств. – 2011.- № 1. -С. 4 – 7

5. Корн, Г. Справочник по математике для научных работников и инженеров. [Текст] / Г.Корн, Т. Корн. - М.: Наука. 1984. – С. 696.


Review

For citations:


Agafonov G.V., Novikova I.V., Yakovlev A.N., Korostelev A.V. Research of fermented mash process in manufacture of strong alcoholic drinks with application of various microorganisms. Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies. 2012;(2):105-109. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-2-105-109

Views: 533


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2226-910X (Print)
ISSN 2310-1202 (Online)