JUSTIFICATION OF MODES THERMAL PROCESSING OF THE SEMIFINISHED THORNY SKATE TO PRODUCTION OF FISH CULINARY PRODUCTS OF FUNCTIONAL PURPOSE
https://doi.org/10.20914/2310-1202-2014-1-102-107
Abstract
About the Authors
V. V. ShchetinskiiRussian Federation
Graduate
Department of technology of food industry
U. V. Shokina
Russian Federation
professor
Department of technology of food industry
phone (8152) 254-474
V. V. Pavlova
Russian Federation
master student
Department of technology of food industry
I. V. Saenkova
Russian Federation
master student
Department of technology of food industry
References
1. Стратегия развития пищевой и перерабатывающей промышленности Российской Федерации на период до 2020 года (утв. распоряжением Правительства РФ от 17 апреля 2012 г. N 559-р) [Электронный ресурс]. Режим доступа: http:// www.garant.ru/ products/ipo/prime/ doc/70067828. Strategiia razvitiia pishchevoi i pererabatyvaushchei promyshlennosti Rossiiskoi Federatsii na period do 2020 goda [Strategy of development of food and processing industry of the Russian Federation for the period up to 2020 (approved by the government. decree of the Government of the Russian Federation of April 17, 2012 N 559-R)]. Available at: http:// www.garant.ru/ products/ipo/prime/ doc/70067828/. (In Russ.).
2. Шокина Ю.В., Ершов А.М., Бражная И.Э., Перетрухина А.Т. и др. Совершенствование и развитие технологических процессов получения пищевой продукции из водного сырья // Вестник МГТУ. 1998. Т. 1. № 1. С. 43–49. Shokina Iu.V., Ershov A.M., Brazhnaia I.E., Peretrukhina A.T. Improvement and development of technological processes of obtaining of food products from aquatic raw material. Vestnik MGTU. [Bulletin of MSTU], 1998, vol. 1, no. 1. pp. 43-49. (In Russ.).
3. Шокина Ю.В., Щетинский В.В., Порцель М.Н., Петров Б.Ф. и др. Разработка технологии обогащенной кулинарной рыбной продукции «Рыба запеченная с гарниром в соусах» на основе использования ската колючего // Наука и образование – 2011: междунар. науч.-практ. конф., 4–13 апр. 2011 г. Мурманск, 2011. С. 952-958. Shokina Iu.V., Shchetinskii V.V., Portsel’ M.N., Petrov B.F. Development of technology-enriched cooking fish products «Baked Fish with garnish in sauces» on the basis of use of the buckler skate. Nauka i obrazovanie – 2011. Mezhdunarodnaia nauchno-prakticheskaia konferentsiia. [Science and education – 2011. Int. sciencepractical. conf.], Murmansk, 2011. pp. 952-958.
4. Щетинский В.В., Шокина Ю.В., Петров Б.Ф., Шамаилова З.М. Разработка технологии обогащенной кулинарной рыбной продукции «Рыба, запеченная с гарниром в соусах» на основе использования мяса ската колючего // Состояние и перспективы развития рыбной промышленности Северного бассейна: материалы докладов науч.-практ. конференции 17-18 ноября 2011 г. Мурманск, 2011. С. 119–123. Shchetinskii V.V., Shokina Iu.V., Petrov B.F., Shamailova Z.M. Development of technology-enriched cooking fish products «Baked Fish with garnish in sauces» on the basis of use of the buckler skate’s meat. Sostoianie i perspektivy razvitiia rybnoi promyshlennosti severnogo basseina: materialy dokladov nauchno-prakticheskoi konferentsii. [Status and prospects of development of the fishing industry in the Northern basin: materials of the papers of science-practical conference], Murmansk, 2011. pp. 119-123.
Review
For citations:
Shchetinskii V.V., Shokina U.V., Pavlova V.V., Saenkova I.V. JUSTIFICATION OF MODES THERMAL PROCESSING OF THE SEMIFINISHED THORNY SKATE TO PRODUCTION OF FISH CULINARY PRODUCTS OF FUNCTIONAL PURPOSE. Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies. 2014;(1):102-107. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2310-1202-2014-1-102-107