Preview

Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies

Advanced search

Investigation of rheological properties of mixtures of soft ice cream

https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-4-13-15

Abstract

The paper presents the study of the rheological properties of multicomponent mixtures for soft ice cream enriched with various stabilizers to facilitate evaluation and selection of the optimal mixture.

About the Authors

L. V. Golubeva
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation
профессор, кафедра технологии молока и молочных продуктов


E. A. Pozhidaeva
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation
ст. преподаватель, кафедра технологии молока и молочных продуктов


References

1. Арет, В. А. Физико-механические свойства сырья и готовой продукции [Текст] / В. А. Арет, Б. Л. Николаев, Л. К. Николаев. – СПб. : ГИОРД, 2009. – 448 с.

2. МакКенна, Б. М. Структура и текстура пищевых продуктов. Продукты эмульсионной природы [Текст] / Б. М. МакКенна. – СПб. : Профессия, 2008. – 480 с.


Review

For citations:


Golubeva L.V., Pozhidaeva E.A. Investigation of rheological properties of mixtures of soft ice cream. Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies. 2012;(4):13-15. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-4-13-15

Views: 512


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2226-910X (Print)
ISSN 2310-1202 (Online)