Preview

Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies

Advanced search

STEVIA AND PECTIN APPLICATION IN FUNCTIONAL DRIKS

https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-3-84-87

Abstract

Studying of production of functional drinks with stevia and pectin use. Research of process of receiving steviazid.

About the Authors

G. V. Agafonov
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation


A. E. Chusova
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation


I. Yu. Menshova
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation


References

1. Филонова, Г. Л. Безалкогольные напитки на натуральной основе [Текст] / Л. Г. Филонова, В. Н. Стрелкова // Пиво и напитки. - 2003. -№ 1 . – С. 48 – 50.

2. Пакен, П. Функциональные напитки специального назначения [Текст] / П. Пакен. – СПб: Профессия, 2010. – 496 с.

3. Копачев, В. В. Сахара и сахарозаменители [Текст] / В. В. Копачев. – М.: Книга плюс, 2004. – 670 с.

4. Донченко, Л. В. Пектин: основные свойства. Производство и применение [Текст] / Л. В. Донченко, Г. Г. Фирсов. – М: Дели Принт, 2007. – 276 с.


Review

For citations:


Agafonov G.V., Chusova A.E., Menshova I.Yu. STEVIA AND PECTIN APPLICATION IN FUNCTIONAL DRIKS. Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies. 2012;(3):84-87. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-3-84-87

Views: 497


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2226-910X (Print)
ISSN 2310-1202 (Online)