Preview

Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies

Advanced search

Technology of production of modified food from immunotropic and prebiotic effect

https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-2-113-115

Abstract

The article shows the relevance of the work to create technology-modified food, which is well absorbed by the body of animals, hasimmunotropic and prebiotic effect, improves the microflora of the gastrointestinal tract.

About the Authors

V. M. Kravchenko
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation


A. N. Marteha
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation


I. V. Cheremushkina
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation


Y. A. Novikova
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation


References

1. Афанасьев, В.А. Руководство по технологии комбикормов белково-витаминно-минеральных концентратов и премиксов [Текст] / В.А. Афанасьев, А.И. Орлов, Л.Я. Бойко. [и др.]. – Воронеж, 2008. – 295 с.

2. Шевцов, А.А. Совершенствование технологии производства комбикормов заданной крупности [Текст] / А.А. Шевцов, Л.П. Пащенко, Л.И. Лыткина, И.М. Семченко // Вестник ВГТА. – 2003. – № 8. – С. 49 – 58.

3. Чеботарев, О.Н. Технология муки, крупы и комбикормов [Текст] / О.Н. Чеботарев, А.Ю. Шаззо, Я.Ф. Мартыненко. – М., 2004. – 688 с.

4. Черемушкина, И.В. Биотехнология маннозосодержащих гидролизатов и исследование пребиотических свойств маннозы [Текст] / И.В. Черемушкина, А.С. Глущенко, Е.П. Анохина, [и др.] // Биотехнология. - 2010. – № 5. – С. 56-61.

5. Малин, Н.И. Энергосберегающая сушка зерна. [Текст] / Н.И. Малин. – М. : КолосС, 2004. – 240 с.


Review

For citations:


Kravchenko V.M., Marteha A.N., Cheremushkina I.V., Novikova Y.A. Technology of production of modified food from immunotropic and prebiotic effect. Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies. 2012;(2):113-115. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-2-113-115

Views: 504


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2226-910X (Print)
ISSN 2310-1202 (Online)