Preview

Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies

Advanced search

MATHEMATICAL MODEL OF A CRUST COLOR DYNAMICS OF BAKERY PRODUCTS IN THE BATCH PROCESS

https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-1-49-53

Abstract

In article the mathematical model describing of a crust color dynamics of bakery product and its temperature in the batch process is offered. Parametrical identification of model on an example of a test preparation batch is considered and adequacy of mathematical model is shown.

About the Authors

E. D. Chertov
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation


A. A. Khvostov
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation


D. I. Rebrikov
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation


L. V. Shtorh
Воронеж. гос. ун-т инж. технол.
Russian Federation


References

1. Ауэрман, Л.Я. Технология хлебопекарного производства [Текст]: учебник / Л.Я. Ауэрман, – 9-е изд.; перераб. и доп. – СПб. Профессия, 2003. – 416 с.

2. Битюков, В.К. Параметры статистических распределений для определения показателей качества [Текст] / В.К. Битюков, А.А. Хвостов, Е.И. Пономарева [ и др.] // Сборник трудов II Международной научно-технической конференции. – Воронеж. - 2010. – С. 503–504.

3. Штиллер, В. Уравнение Аррениуса и неравновесная кинетика [Текст] / В. Штиллер. – М.: Мир, 2000. – 176 с.

4. Битюков, В.К. Автоматизированная система контроля качества цвета хлебобулочных изделий [Текст] / В.К. Битюков, А.А. Хвостов, Д.И. Ребриков, С.С. Рылев // Вестник ВГТА. – 2011. – № 2. С. 40–44.

5. Грановский, В.А. Методы обработки экспериментальных данных при измерениях [Текст] / В.А. Грановский, Т.Н. Сирая. – Л.: Энергоатомиздат, 1990. – 280 с.


Review

For citations:


Chertov E.D., Khvostov A.A., Rebrikov D.I., Shtorh L.V. MATHEMATICAL MODEL OF A CRUST COLOR DYNAMICS OF BAKERY PRODUCTS IN THE BATCH PROCESS. Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies. 2012;(1):49-53. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-1-49-53

Views: 478


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2226-910X (Print)
ISSN 2310-1202 (Online)