Preview

Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies

Advanced search

Studying of adhesive properties of candy masses for justification of ways of formation of candies with the combined cases

https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-4-82-85

Abstract

Influence of prescription components and formation modes on adhesive interaction of candy masses when receiving candies with the combined cases is studied. Recommendations about use of vegetable powders for increase of adhesive durability of contacts between layers of zheleyny and sbivny masses are made.

About the Authors

P. M. Smolihina
Тамбов. гос. технич. ун-т
Russian Federation
аспирант, кафедра технологии продовольственных продуктов


E. I. Muratova
Тамбов. гос. технич. ун-т
Russian Federation
доцент, кафедра технологии продовольственных продуктов


References

1. Зимон, А.Д. Адгезия пищевых масс [Текст] / А.Д. Зимон, А.М. Евтушенко. – М: ДеЛи принт, 2008. – 398 с.

2. Мачихин, Ю.А. Формование пищевых масс [Текст] / Ю.А. Мачихин, Ю.К. Берман, Ю.В. Клаповский. – М.: Колос, 1992. – 272 с.

3. Оболкина, В.И. Формование комбинированных кондитерских изделий [Текст] / В.И. Оболкина, Л.Н. Лебедева, Н.О. Залевская // Продукты & Ингредиенты. – 2008. -№ 8 (50). - С. 36 - 37.

4. Скрипников, Ю.Г. Технология изготовления обеденных блюд с сушеной тыквой [Текст] / Ю.Г. Скрипников, В.Ф. Винницкая, М.А. Митрохин // Консервная промышленность сегодня: технологии, маркетинг, финансы. – 2011, -№11. -С. 20 - 23.

5. Леонов, Д.В. Использование результатов реологических исследований при разработке новых видов желейных конфет [Текст] / Д.В. Леонов, Е.И. Муратова // Извести ВУЗов. Пищевая технология. – 2011. – № 4. -С. 47 - 50.


Review

For citations:


Smolihina P.M., Muratova E.I. Studying of adhesive properties of candy masses for justification of ways of formation of candies with the combined cases. Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies. 2012;(4):82-85. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2310-1202-2012-4-82-85

Views: 524


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2226-910X (Print)
ISSN 2310-1202 (Online)